Byttede både hus og flyttebox

To familier på Fanø byttede ikke bare boliger og skøder – de ’byttede’ også flyttemetode. Familierne valgte nemlig begge at fylde to Flytteboxe og ganske enkelte bytte dem - fra det ene hus til det andet. Nemmere kan det vist ikke gøres...

Tænk hvis flytninger altid var så enkle. Cira og Brian Bendixen havde i lang tid haft kig på Per Mouritzens hus på Fanø, hvor de også selv bor. De forelskede sig især i havudsigten og at der var mere plads i Pers hus på Vangled, end i deres eget charmerende hus på Spelmanns Toft i Nordby.

- Da vi så besluttede at sætte vores eget hus til salg, foreslog vi Per en byttehandel, og det blev vi heldigvis enige om, fortæller Cira, der har boet på Fanø i otte år sammen med Brian, der har boet på øen i mange år. Parret har sammen datteren Siv, sønnen Storm og selvfølgelig også hunden Nanna. Cira arbejder som HESQ Manager ved NT Offshore, mens Brian er kaptajn hos rederiet A2SEA og er væk en måned ad gangen.

Der skulle bare laves en "bytter"

- Det med at tænke i logistik og containerløsninger ligger i blodet af både mig og Brian, fordi vi begge har været på søen. Derfor tænkte jeg straks "container," da vi skulle planlægge selve flytningen. Det var vigtigt for os, at nedpakning osv. kunne foregå over tid, så vi kunne ramme de intervaller, hvor Brian ikke var på søen, så det var også en medvirkende årsag til, at vi ikke bare ringede til en flyttemand. Jeg fandt straks BOXIT ved at Google, og efterfølgende fortalte jeg tilfældigvis Per om løsningen. Han var straks med på ideen også, hvorefter vi bestilte ikke bare én, men to Flytteboxe. Der skulle så bare laves en ’bytter,’ forklarer Cira.

Timet og tilrettelagt

Som planlagt blev to Flytteboxe leveret uden for de to huse den 11. november, og derefter havde de to Fanø-familier god tid til at fylde dem. Den 21. november blev Flytteboxene hentet og byttet – og så var flytningen ellers en realitet.

- Det har fungeret rigtigt fint, fordi vi har haft god til at pakke ned uden at få stress. Vi har afleveret vores datter i børnehave og taget en omgang nedpakning, inden vi hentede hende igen om eftermiddagen. Vi har endda fået tid til at rydde op i vores ting, sende ting til loppemarked osv., så det er foregået i et roligt tempo. Samtidig har vi timet det hele sådan, at vi har en uge til at pakke containeren ud igen i det nye hus, inden Brian skal ud at sejle igen, siger Cira og tilføjer, at det er en lettelse, at det hele ikke skal pakkes ud på én gang, men kan tilpasses malerne i det nye hus.

- I takt med at de er færdige med at male et rum, flytter vi ting ind i det. Det er meget bedre end at ha’ alt læsset og stablet sammen i ét rum i huset. Det givet et meget større overblik, siger Cira.

Et ekstra twist ved historien om de to huse, de to familier og de to Flytteboxe er, at Brian faktisk også har BOXIT’s containere med på søen i disse tider.

- Ja, sjovt nok, så har vi fire eller fem af BOXIT’s kølecontainere ombord på skibet til opbevaring af ekstra proviant. Så lige nu er BOXIT nærmest alle vegne i vores liv, slutter Brian.