Gør-det-selv-flytning er yndet i Danmark – også for dig. Det er en god ting, så længe at du bare indser, at du ikke er en flytteekspert.

Du ser det hver eneste dag – udlejningstraileren parkeret ind over cykelstien foran en lejlighed. Far, mor og søn slæber det tunge indbo ned fra fjerde sal. De sveder. Godt det ikke er dig. Du har sikkert også set, når de skubber sofaen eller reolen ind i bunden af traileren. Og hørt den skrabende lyd fra trailerbunden, der bare vidner om at den flotte bøgetræsreol aldrig bliver den samme igen. Gør-det-selv-flytning er yndet i Danmark – også for dig. Det er en god ting, så længe at du bare indser, at du ikke er en flytteekspert. 

Der er flere ting du skal huske, når du vil leje en flyttetrailer. Tingene skal fra A til B, og gerne i samme pæne tilstand. Uheld og travlhed går desværre ofte hånd i hånd, men med et par hurtige fif er du tættere på en ulykkesfri flytning, der skåner både dig og dit indbo for unødvendige ridser i lakken. Her de gode råd til flyttetraileren, som redder dit indbo:

Trailertips:

  • Husk at du kører med værdifyldt trailer. Kør altid forsigtigt!
  • Tænk på hvis du skulle stå oprejst inde i traileren under kørslen. Vægtfordelingen er vigtig, og derfor skal det tunge altid nederst og placeres hensigtsmæssigt.
  • “Huller giver huller”. Pas på luft og mellemrum i traileren – det er den plads til bevægelse, som du giver dit indbo. Dér opstår skaderne. Fyld derfor mellemrum ud med flamingo, plast og tæpper. Ekstra tip: Du altid finde flamingo ved de diverse byggecentre eller møbelhandlere.
  • Læg flyttetæpper i bunden, så du undgår ridser. Tynd plastic er ikke nok, når du skubber din sofa ind i en flyttetrailer. Er der kun en my mellem den ru og beskidte trailerbund, kan et skub for meget ødelægge din flotte lædersofa. Det’ dumt.
  • Husk altid at tjekke op på kørekortreglerne og FDM’s vejledning om hvor meget man må køre med.
  • Ekspert-emballering. Tænk på dengang du modtog dine nye møbler, og prøv at efterligne fabrikkernes emballering. Hvis du emballerer dine ting i enorme mængder bobleplast, tæpper og støddæmpende materialer, så undgår du de irriterende småskader, ingen gider.
  •  Spise- og sofaborde har ofte kanter, som støder imod dørkarmen eller væggen i den smalle trappeopgang. Skil det ad, så du bedre kan manøvrere frit. Det gælder også for skænkens topplade, det fine lakerede skrivebord eller de flotte spisebordsstole – og sørg for at få en skumkant på dit pæne TV eller bordpladen. Flyttemanden bruger tæpper i massevis – ham kan du med fordel efterligne.

Find din
lokale BOXIT


Her kan du blandt andet finde
åbningstider og kontaktinformation