Det er okay at blive stresset når man skal flytte. Men er du organiseret – så er du et skridt tættere på en stressfri flytning. Her er 8 fornuftige råd til din stressfri flytning:

Flytning = stress. Ja... Flytning er måske ikke din foretrukne kop te, men jo tidligere du indser, at du kommer til at leve i et semikontrolleret kaos – jo bedre tilpas bliver du med din flytning. For en stund er der kasser overalt og ting føles måske endda til tider helt ude af kontrol. Bare husk på, at det er normalt at blive forstyrret i sit indre kompas. Vi mennesker er vanedyr, der ikke hiver teltpælene op til hverdag. Og det er okay at blive forstyrret, men brug dine forberedende lister og husk, at er du organiseret – så er du et skridt tættere på en stressfri flytning. Her er 8 fornuftige råd til din stressfri flytning:

  1. 1. Giv dig selv tiden

    Tiden er ikke altid under din kontrol. Nogle gange kan en flytning snige sig ind på os, tvinge os til at flytte sidste øjeblik og handle hurtigt. Hvis du kan planlægge, så prøv at give dig selv mindst otte uger til at flytte fra et hus. Lejligheder kræver måske lidt mindre, men lad være med at undervurdere opgaven. Vi kan varmt anbefale tolv, især hvis du har brug for at ansætte de rigtige flyttemænd. Men de fleste flytteopgaver kan klares uden alt for meget stress inden for otte uger.

  2. 2. Vær organiseret

    Lav en liste over alle de opgaver, du skal nå, opdel dem i uger og giv dig selv nok dage til at fuldføre alt på ugens liste. Hvis du er usikker på hvor du skal begynde, så tjek en otte-ugers planen – den sikrer at du bliver på sporet. Hvis du er smart, så giver du dig selv en ekstra dag om ugen til at indhente det, som du ikke nåede.

  3. 3. Ryd ud i kælderen, på loftet og i skabe

    Befri dit hjem af alt rod. Det vil hjælpe dig til at være- og føle dig mere organiseret. Det vil også sikre, at når du begynder at pakke, så vil du kun pakke de ting, som du virkelig har brug for. Der er ikke noget mere frustrerende end at pakke ting, du alligevel smider ud efter flytningen. At flytte hjælper dig også med at overveje nogle af de gamle ting, som du ikke kan skille dig af med. Selve overvejelsesprocessen hjælper dig også til, at forstå overgang mellem fortiden og fremtiden; mellem en del af dit liv og den næste. Opmagasinér eller smid ud!

  4. 4. Spørg om hjælp

    Nogle gange er det svært at bede om hjælp. Men husk, de fleste mennesker har været igennem mindst en flytning i deres liv og forstår godt, hvor svært det kan være. Bed om hjælp i god tid. Spørg venner og familie om de kan investere et par timer i at hjælpe dig med at sortere, pakke eller flytte. Hvis du er ved at flytte langt væk, er flytningen en af ​​de sidste muligheder, I har til at tilbringe tid sammen.

  5. 5. Sig ordentlig farvel

    Giv dig selv tiden til at sige farvel. Hold en fest. Inviter venner ud til middag. Tag en stund hver uge for få indtrykket fra dit nabolag ind under huden. Besøg dit favoritsted. Mærk minderne og tillad dig selv at genopleve dem én gang mere. Dette vil også hjælpe med overgangen fra den gamle til den nye, og give dig selv den nødvendige tid til at nyde øjeblikket. Hvis du har børn, så forkæl dem lidt ekstra. Planlæg særlige aftener for at besøge deres foretrukne legeplads eller en tur i bowlingcenteret. Børn kræver særlig tålmodig under en flytning – og de har brug for tid og omsorg fra dig.

  6. 6. Følg med strømmen

    Selv hvis du er den mest organiserede amatørflytter nogensinde, vil tingene nogle gange alligevel gå galt. Force majeure kan vi ikke planlægge os ud af, så er du nødt til at være fleksibel og give dig selv lidt ekstra pusterum til klare de akutte problemer. Kig på din ugeplan, og hav en ekstra dag til gode – så kan du enten indhente det forsømte eller tage en aften på sofaen. Går noget galt, så vær forberedt på det – og undgå at flippe ud over det. Det giver dig mulighed for at være rolig og fleksibel – selv når kaos truer.

  7. 7. Hav en Plan B

    Det er ikke nødvendigt, at have en komplet back-up plan, men snarere at du har en liste af muligheder, hvis flyttemændene eller vennerne (gud forbyde det) udebliver. Hav fx en liste på ekstra flyttefirmaer og biludlejninger – just in case. Hvis det er muligt, så kan du med fordel lade være med at planlægge flytningen til den allersidste dag, hvor du skal forlade dit gamle hjem. Bliver du brændt af, så står du med skægget i postkassen. Det kan ske for selv den bedste, så hav en plan med alternativer. Du vil føle dig mere tryg, hvis du ved at din onkel og hans Transporter er til rådighed, hvis du får brug for det.

  8. 8. Book en flyttecontainer

    Især for husejere kan en flyttecontainer betyde en stressfri flytning lige foran hoveddøren. En flyttecontainer kan typisk afleveres en måned før flytningen til samme pris. Derefter kan du i ro og mag bære dit indbo ud i etaper. Det betyder, at du har tid til at pakke ned inden og pakke ud efter din flytning i dit eget tempo. Så slipper for at stresse natten inden flyttemændene banker på tidligt næste morgen.

Find din
lokale BOXIT


Her kan du blandt andet finde
åbningstider og kontaktinformation